Monday, December 22, 2008

Char Koey Teow "Dia Best"


Bahan - Bahan

Char Koey Teow 80 - 100 grams ( dibasuh terlebih dahulu )
Udang 3 - 5 ekor
Kicap masin 2 sudu besar
Sos tiram 1 sudu
Dia Best Sambal Paste 1 - 2 sudu besar ( mengikut citarasa, pedas )
Daun Kucai mengikut citarasa ( boleh diganti dengan tau geh )
Telur ayam 1 biji
Garam secukup rasa

Cara - cara memasak

1. Panaskan kuali , masukkan minyak 2- 3 sudu .
2. Masukkan udang , goreng hingga sedikit kekuningan kulitnya .
3. Masukkan Koey teow yang telah dibasuh .
4.Masukkan " Dia Best Sambal Paste " 2 sudu besar ( 10 grams )
5.Masukkan telur ayam , kacau agak sedikit masak
6.Masukkan daun kucai atau tau geh dan kacau.

Emmm .... sudah sedia dan rasanya sedaap .... boleh buat niagaa .... kalah yang di tepi jalan ... dan restaurant ....

No comments:

Post a Comment